ni adik nurin...hero yg sentiasa aktif w'pon kurang sihat...ensem x?...sape nk book bgtau awai erk...hehehe...
bufday girl with my daughter (baju biru)
bufday girl with my daughter (baju biru)
gambo blurr skit...amik nk cepat..hehehe...
nyum3...nk?..amik sorang 1 ye...
salam jumaat buat sesapa yg sudi singgah...
dh bersawang dh umah nih...
lame sgt tinggal xberkemas...hehehe
cuti2 ujung minggu ade la skit projek memasak
kebetulan adik aku yg dok UUM dtg umah
so...aku masak ler apa2 yg patut
ptg tu aku wat desert nih utk kami...
resipi kak ummi kuatan...
cedaaapppppp....
dh bersawang dh umah nih...
lame sgt tinggal xberkemas...hehehe
cuti2 ujung minggu ade la skit projek memasak
kebetulan adik aku yg dok UUM dtg umah
so...aku masak ler apa2 yg patut
ptg tu aku wat desert nih utk kami...
resipi kak ummi kuatan...
cedaaapppppp....
pekena time cuaca yg mmg panas skrg ni..mmg la tangkap leleh...
kebetulan ank adik yg sulung sambut ulang tahun ke3
nama dia Nurin irdina..happy bufday nurin...
makteh doakan nurin jadi ank yg solehah utk ibu n ayah ye...
ade gak wat kek kt dia tp xsempat nk snap..
dh di ngap awal2 lagi....
jom layannnn.....
kebetulan ank adik yg sulung sambut ulang tahun ke3
nama dia Nurin irdina..happy bufday nurin...
makteh doakan nurin jadi ank yg solehah utk ibu n ayah ye...
ade gak wat kek kt dia tp xsempat nk snap..
dh di ngap awal2 lagi....
jom layannnn.....
Bahan:-
1 paket serbuk agar-agar (11 gm)
2 biji telor
4 cawan air
1/2 tin susu cair
1 cawan gula pasir
2 - 3 sudu besar tepung kastad
1 tin fruit cocktail
Cara-Cara:-
Masak agar-agar dengan air dan gula hingga larut. Sementara itu, pukul telor dan campurkan tepung kastad. Kacau rata dan ketepikan. Bila campuran agar-agar telah larut, masukkan susu cair dan biarkan mendidih. Masukkan campuran telor dan tepung kastad. Masukkan fruit cocktail dan kacau sebentar. Tutup api. Tuangkan ke dalam loyang pilihan yang telah dibasahkan terlebih dahulu. Sejukkan dan hidang.
1 paket serbuk agar-agar (11 gm)
2 biji telor
4 cawan air
1/2 tin susu cair
1 cawan gula pasir
2 - 3 sudu besar tepung kastad
1 tin fruit cocktail
Cara-Cara:-
Masak agar-agar dengan air dan gula hingga larut. Sementara itu, pukul telor dan campurkan tepung kastad. Kacau rata dan ketepikan. Bila campuran agar-agar telah larut, masukkan susu cair dan biarkan mendidih. Masukkan campuran telor dan tepung kastad. Masukkan fruit cocktail dan kacau sebentar. Tutup api. Tuangkan ke dalam loyang pilihan yang telah dibasahkan terlebih dahulu. Sejukkan dan hidang.
No comments:
Post a Comment